Bezorgde Omwonenden Dronten Vrezen Overlast van Arbeidsmigranten

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Omwonenden van de Educalaan in de Planetenwijk in Dronten zijn bezorgd over mogelijke overlast van arbeidsmigranten. Ze hebben een rechtszaak aangespannen tegen de vergunning voor de verbouwing van de voormalige sportschool De Bever op de Educalaan 45.

Vergunning voor Huisvesting Arbeidsmigranten

Eric Daniels, de eigenaar van het gebouw, heeft een vergunning gekregen om 24 arbeidsmigranten te huisvesten in de voormalige sportschool. Daniels stelt dat er een grote behoefte is aan accommodatie voor arbeidsmigranten en dat het gebruik van het gebouw hiervoor een maatschappelijk belang dient. De verbouwing zal voornamelijk binnenshuis plaatsvinden en vereiste in eerste instantie een vergunning, die Daniels later heeft aangevraagd.

De Gemeente Dronten Stemt In

De gemeente Dronten is het eens met de huisvesting van arbeidsmigranten op deze locatie. Volgens de gemeente zullen de omwonenden hier geen hinder van ondervinden. De afstand tussen de gebouwen is aanzienlijk en de buitenkant van het gebouw zal nauwelijks veranderen.

Bezorgdheid bij Omwonenden

Ondanks de verklaringen van de gemeente en Daniels, zijn de omwonenden ongerust. Ze zijn bang dat de eigenaar veel meer migranten zal huisvesten dan de toegestane 24. Ze beweren dat er geen controle is op het daadwerkelijke aantal bewoners. Deze zorgen werden afgelopen vrijdag geuit bij de bestuursrechter in Utrecht. De rechter zal op 15 maart beslissen of de vergunning van kracht blijft.